Alvorlig eksplosionsbrand i Helsinge rækkehus

Profilbillede
dato

Torsdag aften kort før 19.30 opstod der en voldsom eksplosionsbrand på førstesalen i et rækkehus på Nygade i Helsinge. Branden resulterede i, at fem personer, herunder en pige på 10 år, tre piger på 12 år og en 44-årig kvinde, kom til skade. Flere af de tilskadekomne er meget alvorligt skadet. En 43-årig mand pådrog sig også skader, da han hjalp børnene og kvinden ud af lejligheden.

På brandstedet er der fundet et større antal dåser tørshampoo, og Nordsjællands Politi arbejder ud fra en teori om, at en uforsigtig omgang med disse dåser og lightere kan have forårsaget branden. Den endelige årsag til branden afventer dog resultaterne af de tekniske undersøgelser og afhøringer af de implicerede, som forventes at foreligge i næste uge.

Anne Alsøe, vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, har udtalt sig om sagen og takket den 43-årige mand for hans indsats, som anses for at have forhindret værre skader på de implicerede. Nordsjællands Politi kan på grund af tavshedspligten ikke give yderligere oplysninger om de tilskadekomnes tilstand.

Kilde: Politiets Døgnrapport