Nyt fra Helsinge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Helsinge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Færdselsuheld, Birkerød

En 60-årig mandlig bilist fra Tisvildeleje foretog klokken 07.19 et venstresving for grøn pil i krydset ved Birkerød Kongevej og Hovedgaden. I den forbindelse blev han påkørt forfra af en 48-årig mandlig bilist fra Birkerød, som kørte frem for rødt lys. En patrulje kørte til stedet, hvor den 48-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

 

Uoverensstemmelse i trafikken førte til anholdelse for spiritus- og narkokørsel, Hillerød

Der opstod klokken 08.18 en uoverensstemmelse i trafikken på Holmegårdsvej mellem to bilister, hvilket førte til, at den ene bilist, en 30-årig mand fra Helsingør, påkørt den anden parts bagdæk med mindre materiel skade til følge. En patrulje kørte til stedet, hvor det blev skønnet at den 30-årige mand havde været påvirket under kørslen. Han ville dog ikke medvirke til en alkometer- og narkometertest, og han blev derfor anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel. Han blev derudover også sigtet for at køre bil, selv om han ikke havde førerret til køretøjet, for besiddelse af en moderat mængde ketamin samt for at nægte at oplyse sin identitet til patruljen. 

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle narkopåvirkning.

 

Indbrud i bygning, Gilleleje

Klokken 08.22 blev det anmeldt, at en ukendt gerningsperson i løbet af natten var brudt ind i en bygning på Sophienlund Alle. Indstigningen var sket ved opbrud af en dr, og fra stedet var der stjålet elektrisk værktøj og batterier.

Samtidig var der også stjålet en kortaflæser fra en lastbil, som havde stået nærved. Indstigningen var sket via lastbilens dør.

 

Færdselsuheld, Nivå

Klokken 08.31 skete der et færdselsuheld på Nivåvej i forbindelse med, at en lastbilschauffør var steget ud af sin lastbil for at tjekke, om køretøjet kunne passere under en bro. En 41-årig mandlig bilist fra Nivå kørte samtidig forbi, og da lastbilschaufføren kortvarigt trådte bagud, blev han påkørt af den 41-årige bilist.

Der skete ikke umiddelbart større personskade, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet for at tilse lastbilschaufføren. 

 

Trussel på livet, Gentofte

En kvinde anmeldte klokken 10.33, at hun omkring klokken 09.45 kom cyklende med nogle børn på Søstien ved Vangede Bygade, da en fremmed mand stod på stien foran hende og virkede truende. Kvinden havde forsøgt at komme forbi manden, som begyndte at løbe efter hende. Pludselig tog han fat i hendes arm og truede hende på livet. Da manden gav slip, skyndte kvinden sig at cykle væk. En patrulje kørte til området for at se, om manden stadig befandt sig der, men det var ikke muligt at finde ham.

Manden beskrives som: afrikansk af udseende, ca. 35 år, ca. 190 cm, muskuløs af bygning, mørk i huden og med brune øjne. Iført brun jakke, mørke bukser og medbragte en stor rygsæk. Talte dansk.

 

Kørsel uden førerret, Charlottenlund

En 60-årig mandlig bilist fra Kgs. Lyngby blev klokken 10.45 standset af en patrulje på Vilvordevej i krydset ved Klampenborgvej. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, da han ikke havde generhvervet sin førerret. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette. 

 

Kørsel uden førerret, Kvistgård

På Helsingørmotorvejen standsede en patrulje klokken 11.47 en 20-årig mandlig bilist fra København. Her blev han sigtet for at køre bil, selv om han ikke havde førerret til køretøjet.

 

Sigtelse for overtrædelse af beredskabsloven, Kgs. Lyngby

Klokken 12.16 indløb der anmeldelse om, at en mand havde afbrændt byggeaffald på en byggeplads på Lundtoftegårdsvej uden at have sikret sig imod spredning af ilden. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden blev slukket, og manden blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

Butikstyveri, Stenløse

Klokken 13.27 blev det anmeldt, at en kvinde havde begået butikstyveri i 7/Eleven på Frederikssundsvej omkring klokken 11.30, da hun kortvarigt var alene i butikken, mens personalet på stedet ledte efter noget i baglokalet. Kvinden var efterfølgende kørt fra stedet i bil. Senere på dagen fandt politiet frem til bilen, og føreren, som var 22 år, fra Roskilde og passede på signalementet fra butikstyveriet, blev sigtet for tyveriet. Derudover blev hun også sigtet for at køre bil, selv om hun ikke havde førerret til køretøjet.

 

Kørsel uden førerret, Klampenborg

En 18-årig kvindelig bilist fra Gentofte blev klokken 13.41 standset af en patrulje på Dyrehavevej. Her blev hun bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket hun dog ikke kunne efterkomme, idet hun ikke havde erhvervet sig førerret til køretøjet. Hun blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Bortvisning af uønsket person, Holte

Togpersonale anmodede klokken 14.46 om assistance, idet en mandlig togpassager spyttede efter andre passagerer og havde en aggressiv adfærd over for dem. En patrulje kørte til Holte Station, hvor toget blev tilbageholdt, og manden, en 39-årig mand uden kendt adresse, blev bortvist fra toget samt sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

Færdselsuheld, Helsingør

Klokken 15.15 skete der et færdselsuheld på Esrumvej, da en 48-årig kvindelig bilist fra Liseleje påkørte en 30-årig kvindelig bilist bagfra. En patrulje kørte til stedet, hvor den 48-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Der skete ikke umiddelbart større personskade i forbindelse med uheldet, men den 30-årige kvinde blev for en sikkerheds skyld kørt med ambulance til kontrol på hospitalet.

 

Brand i halmballer, Hillerød

Klokken 15.40 indløb der anmeldelse om, at der var opstået brand i nogle halmballer på en mark på Brødeskovvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden blev slukket.

Årsagen til branden er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke fastslået, men det formodes, at den var påsat. En fremmed mand blev set ved halmballerne i forbindelse med, at branden opstod. Han beskrives som: 60-70 år, ca. 180 cm, lys i huden og med hvidt eller gråt hår. Iført en lys poloshirt og cowboybukser. Kørte fra stedet i en Mercedes firhjulstrækker. 

 

Vold, Hellerup

Klokken 16.47 blev det anmeldt, at en 61-årig mand fra Klampenborg var blevet tildelt et knytnæveslag af en anden mand på Sofievej. En patrulje kørte til stedet, hvor en 57-årig mand fra Hellerup blev anholdt og sigtet for volden.

 

Uro og uorden, Farum

Klokken 17.11 blev det anmeldt, at en mand skabte uro ved Farum Station, idet han chikanerede de forbipasserende. En patrulje kørte til stedet, hvor manden, en 47-årig mand fra Værløse, blev truffet, og patruljen fik en snak med ham om hans adfærd.

 

Mand skabte utryghed, Helsinge

Klokken 17.27 indløb der anmeldelse om, at en mand med sin adfærd skabte uro på Gadekjær, idet han havde en aggressiv opførsel over for de forbipasserende. Patruljer kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere, og her blev en 28-årig mand fra Helsinge truffet. Patruljerne vurderede, at han ikke var i stand til at tage vare på sig selv, og han blev derfor taget med til politistationen.

 

Blufærdighedskrænkelse, Gentofte

Klokken 18.19 kontaktede to unge piger Nordsjællands Politi, da de fem minutter tidligere havde været udsat for blufærdighedskrænkelse på Vangede Station. En mand havde her henvendt sig til pigerne, men de havde ikke forstået, hvad han spurgte dem om. Derefter havde manden stillet sig lidt væk fra pigerne, hvorefter han tog sin penis frem og begyndte at onanere. Pigerne forlod derfor stationen.

En patrulje kørte efterfølgende til stedet for at se, om manden endnu var i området, men det var ikke muligt at finde ham. 

Manden beskrives som 30-40 år, kraftig af bygning, mørk i huden. Iført lysegrå vinterjakke, sandfarvede bukser og sorte sko. Talte fremmedsprog. 

 

Brand, Humlebæk

Klokken 18.32 blev det anmeldt, at der var brand i en bygning på Hørsholmvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden blev slukket.

Årsagen til branden er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ukendt.

 

Kørsel i frakendelsestiden, Skibby

På Hovedgaden nær Circle K blev en 34-årig mandlig bilist fra Skibby klokken 18.37 standset af en patrulje. Han blev bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet han havde fået frakendt sin førerret. Han blev derfor sigtet for at kør bil på trods af dette.

 

Kørsel i påvirket tilstand, Jægerspris

En 19-årig mandlig knallertfører fra Vanløse blev klokken 20.05 standset af en patrulje på Landerslevvej. Her blev han anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, idet han formentlig havde ført sin knallert med en promille over det tilladte samt under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev også sigtet for ikke at have erhvervet sig førerret til knallerten.

Der afventes nu svar på en blodprøve for præcist at fastslå den 19-åriges eventuelle promillegrad.

 

Kørsel i påvirket tilstand, Birkerød

På Johan Mantzius Vej standsede en patrulje klokken 20.20 en 76-årig mandlig bilist fra Birkerød. Et alkometer viste, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Der venter nu svar på en blodprøve, som præcist skal fastslå mandens eventuelle promillegrad.

 

Solofærdselsuheld, Ålsgårde

Klokken 20.32 skete der et solofærdselsuheld, da en 15-årig ung mandlig knallertfører fra Ålsgårde af ukendte årsager påkørte en parkeret bil på Nordre Strandvej. Den unge mand blev efterfølgende kørt til hospitalet med ambulance til behandling for sine skader.

Idet det formodes, at knallerten var konstruktivt ændret, blev den indbragt med henblik på undersøgelser.

 

Vold, Hillerød

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 21.04, var en 40-årig mand fra Kgs. Lyngby kort forinden blevet udsat for vold på Søndre Jernbanevej af to mænd og en kvinde, efter at der var opstået et skænderi mellem parterne. Patruljer kørte til området for at lede efter gerningspersonerne, men det var ikke muligt at finde dem.

Sagen efterforskes nu, og Nordsjællands Politi har af hensyn til efterforskningen på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

Maritim indsats, Charlottenlund til Snekkersten

Som led i en maritim indsats var Nordsjællands Politi torsdag aften til stede på vandet mellem Charlottenlund og Snekkersten. Det førte til syv sager, som udløste bøde, herunder blandt andet grundet manglende redningsveste ombord på bådene samt manglende certifikat.

Nordsjællands Politi vil hen over sommeren jævnligt patruljere på vandet i Øresund og Roskilde Fjord. 

 

Vold, Hellerup

På vegne af en 78-årig mand fra Frederiksberg blev det klokken 23.15 anmeldt, at manden omkring ti minutter tidligere var blevet udsat for vold ved et busstoppested på Strandvejen nær Callisensvej. Ifølge den 78-årige var han og en ung mand blevet irriterede på hinanden ved busstoppestedet, hvilket havde ført til tumult mellem dem, hvorunder den 78-årige var blevet slået to gange med knyttet næve i ansigtet. Herefter var den unge mand kørt fra stedet på et el-løbehjul. 

Den unge mand beskrives som: ca. 20 år, ca. 175 cm., mørk i huden, spinkel af bygning. Iført lyse jeans, sort trøje, hvide sko.

 

Kørsel i påvirket tilstand, Hornbæk

På Nordre Strandvej standsede en patrulje klokken 00.03 en 58-årig mandlig bilist fra Snekkersten. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet et alkometer viste, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte. 

Der afventes nu svar på en blodprøve for præcist at fastslå mandens eventuelle promillegrad.

 

Kørsel i påvirket tilstand, Helsinge

En 43-årig mandlig bilist uden kendt adresse blev klokken 03.46 standset af en patrulje på Kildevej. Her viste et alkometer, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. 

Der venter nu svar på en blodprøve, som præcist skal fastslå mandens eventuelle promillegrad.

 

Kørsel i påvirket tilstand, Helsinge

På Vinkelvej blev en 18-årig mandlig bilist fra Hillerød standset af en patrulje klokken 04.17. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Den 18-årige blev efterfølgende kørt til hospitalet for at få udtaget en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

 

Færdselsuheld, Skibby

Klokken 05.46 skete der et solofærdselsuheld på Selsøvej, da en 18-årig mandlig bilist fra Skibby påkørte et hus. Grundet personskade blev bilisten kørt med ambulance til behandling på hospitalet. Da køretøjet efter uheldet spærrede for trafikken, og da der lå væske på vejbanen, blev vejen i en periode afspærret, mens der blev ryddet op. 

Bilisten blev efterfølgende anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, idet det formodedes, at han havde kørt bil med en promille over det tilladte og under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev også sigtet for at køre bil, selv om han ikke havde førerret til køretøjet.

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle spiritus- og narkopåvirkning.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi